Verkalkte teennagel Roeselare

info@schimmelnagelbehandelen.be

0493 48 44 02

Verkalkte teennagel te Roeselare als synoniem voor schimmelnagel, kalknagel, mycosenagel, onychomycose ➡️ Ontdek onze Pin Pointe laserbehandeling met zichtbare verbetering na 1 behandeling

Verkalkte teennagel te Roeselare is een term die verwijst naar een schimmelinfectie van de teen- of vingernagels. Deze aandoening is beter bekend onder courantere benamingen:

  • Schimmelnagel
  • Kalknagel
  • Onychomycose (medische benaming)
  • Mycosenagel

Bij deze schimmelinfectie zijn het de schimmels van de Trichophyton en Candida families die de teen- of vingernagels ernstig aantasten. De symptomen worden al rap duidelijk:  verdikte, verharde, broze en verkleurde nagels, gaande van wit, beige-geel tot zelfs groen. Vandaar de enigszins foutieve benaming “verkalkte teennagels”, omwille van het uitzicht dus.

Een verkalkte teennagel in Roeselare loop je vooral op in warme en vochtige ruimtes zoals sportzalen, sauna’s, publieke zwembaden, fitnesscentra. Schimmels gedijen goed in vochtige en warme milieus en zijn ook nog eens besmettelijk. Dit soort schimmels groeien snel en manifesteren zich eerst en vooral bij slecht groeiende of beschadigde teennagels. Factoren die het proces lijken te versnellen: frequent blootvoets rondlopen, slecht afgedroogde voeten, foutieve sokken, knellend schoeisel al dan niet in combinatie met zweetvoeten. Maar ook slechte bloedcirculatie of bepaalde aandoeningen zoals diabetes kunnen aan de basis liggen.

De klassieke behandeling van verkalkte teennagels te Roeselare is lastig en werkt niet. Er wordt langdurige anti-schimmel medicatie, anti-schimmel sprays, – crèmes of – nagellak voorgeschreven met soms veel ongewenste effecten.

Ontdek daarom onze unieke PinPointe laserbehandeling van Isabelle Malleiro. Deze behandeling met laser is in meer dan 90% van de gevallen effectief na amper een paar behandelingen. De laserstraal gaat door de verkalkte teennagel en doodt de schimmel zonder schade aan de nagel of de nagelomgeving. Deze laserbehandeling is 100% veilig, pijnloos en het gaat snel.

Lees hier meer over deze behandeling van verkalkte teennagels.