Kalknagel Wetteren

info@schimmelnagelbehandelen.be

0493 48 44 02

Kalknagel in Wetteren is een synoniem voor “schimmelnagel” of “onychomycose” ➡️ De symptomen zijn een wit, geel of beige verkleuring en broosheid van de teennagel

Kalknagel te Wetteren is een gekend begrip in de volksmond en synoniem voor een schimmelnagel die zowel bij teennagels als vingernagels voorkomen. Kalknagel is in feite een ziekte aan de nagel veroorzaakt door een schimmel- of gistinfectie. De medische term luidt: onychomycose. In het vakjargon heten de schimmels resp. Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, alsook de Candida schimmel in een gering aantal gevallen. Maar dit terzijde; het is de oplossing die telt.

De zichtbare resultaten van een kalknagel zijn:

  • verkleuring (naar wit, geel of beige),
  • verdikking,
  • een zekere broosheid
  • afbrokkeling van de nagel.

De verschillende soorten schimmels en gisten die zich onder de nagel nestelen en goed gedijen in warme, vochtige omgevingen, liggen aan de basis van een kalknagel ontwikkeling. De voetzone in combinatie met schoenen dient als kweekplaats. Om die reden komt een kalknagel het meest voor bij teennagels. Kalknagels te Wetteren geven in de meeste gevallen enkel cosmetische symptomen, maar het kan ook leiden tot lokaal pijngevoel en ongemakken. Behandelingen worden in de eerste plaats gedaan omdat het de voet ontsiert.

Kalknagel in Wetteren is het meest voorkomende voetprobleem dat niet weggaat zonder behandeling ➡️ Ontdek onze PinPointe laserbehandeling met > 90% succes

Wist je dat een kalknagel het meest voorkomende voetprobleem is en dat deze zonder adequate behandeling niet weggaat? Daarenboven zijn de schimmels en gisten die de kalknagel teweegbrengen besmettelijk. Hierdoor kan de kalknagel zich dus makkelijk verspreiden naar andere teennagels.

Ontdek onze effectieve behandeling van kalknagels voor de regio Wetteren via de Pin Pointe footlaser. Deze behandeling verloopt vlot, is volledig pijnloos en 100% veilig. De methode kent een groot succes gezien de schimmel die de kalknagel veroorzaakt in meer dan 90% van de gevallen definitief bedwongen wordt door het speciaal infrarood licht, en dit soms al na slechts 1 behandeling.