FAQ - Veel gestelde vragen

Een schimmelinfectie is een van de meest voorkomende infecties bij de mens en tast de huid, haren en nagels aan. 

De infectie loopt men vooral op in openbare zwembaden, sauna’s, fitnesscentra, douches en sport kleedkamers. 

Meestal jonge sporters, met name hardlopers, omdat de druk in de schoenen en de door zweten vochtige omgeving zich perfect leent voor schimmels. 

De laserstraal gaat door de nagel en doodt de schimmel zonder schade aan de nagel of de omgeving. De nagel zal er niet onmiddellijk normaal  en helder uitzien. Het vereist tijd voor het getroffen gebied om uit te groeien.

De meeste mensen ervaren geen pijn, alleen een gevoel van warmte, af en toe een kietelgevoel.

De behandeling met de PinPointe duurt ongeveer 30 minuten.

In klinische studies is aangetoond dat de kans op succes ca. 75% is. Er wordt advies gegeven hoe herinfectie te vermijden. In principe is een herinfectie altijd mogelijk omdat de schimmel overal voorkomt, vooral in de (sport)kleedkamers en douches.

Direct na de behandeling is het mogelijk om nagellak te gebruiken.

Deze behandeling is een medische dienst die normaal niet wordt gedekt door een ziekenfonds, hoewel in sommige individuele gevallen het kan worden geaccepteerd. Mocht u de behandeling vergoed willen hebben neem dan van te voren contact op met uw ziekenfonds.

Gelieve contact op te nemen via het contactformulier.

Ja, de PinPointe laser heeft Amerikaanse FDA en CE-goedkeuring, speciaal voor de behandeling van schimmelnagel infecties (onychomycose).

Vooraanstaande wetenschappers en medisch specialisten ontwikkelden de technologie in meer dan 20 jaar onderzoek in PinPointe laboratoria. Het National Institute of Health van de USA de verstrekte financiering.